Utanför ämnet

Kattmanifestationen den 18:e januari!

2008-01-12 08:47 #0 av: Leffe

Djurskyddet Sverige välkomnar anslutna föreningar och kattvänner i hela Sverige att delta i en manifestation i centrala Stockholm den 18 januari. Kom och tänd ett ljus för de hemlösa katterna! Du kan anmäla ditt deltagande i anslutning till denna artikel.

Djurskyddet Sverige utsåg 2007 till Kattens År. Under hela året genomförde man en kampanj med en namninsamling under parollen "Älskade katter märker man". Målet var att få in 100.000 namn, när året gick mot sitt slut hade 104 762 personer skrivit på listorna. Det gör den till en av de mest lyckade namninsamlingarna i Sveriges Historia.

Så här skriver Djurskyddet om kampanjen på sin hemsida:

Visionen är att ingen katt ska vara hem- eller ägarlös.

Syftet med kampanjen är att få till stånd en lag om obligatorisk märkning och registrering av katt. Vi tror att det är ett långsiktigt sätt att höja kattens status. För att åstadkomma detta kommer Djurskyddet Sverige att genomföra en namninsamling där målet är att samla så många namnunderskrifter som möjligt. 

Den 18 januari är det dags att lämna in namnlistorna till Jordbruksdepartementet. För att ge det hela lite extra uppmärksamhet planeras nu en manifestation i samband med överlämnandet. Under manifestationen kommer man att kunna köpa ljus och tända för de hemlösa katterna i Sverige. Pengarna som ljusen inbringar går sedan till arbetet för hemlösa katter. Alla kattvänner som känner sig manade är välkomna. Preliminär tid och plats är Myntorget i centrala Stockholm klockan 12:00. Länk till Karta! Tid och plats kan dock komma att ändras eftersom tillståndsansökan inte är färdigbehandlad ännu.

 

Vill du delta i Kattmanifestationen? Du kan anmäla dig i diskussionstråden på Hittekatter iFokus eller via Djurskyddet Sveriges Hemsida. (Anmäl dig dock bara på ett ställe)

Djurskyddet Sveriges kampanjsida.

Bild på LenaLena

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2008-01-12
Anmäl
2008-01-12 10:36 #1 av: Nilla

Jag hade utan tvekan deltagit och tänt ett par ljus...om jag inte hade bott 40 mil från huvudstaden. Nu får jag nöja mig med, att ha skrivit på listan. 

Anmäl
2008-01-18 04:11 #2 av: Leffe

Idag är det

Anmäl
2008-01-18 10:16 #3 av: kalindas

Hoppas att det kommer mycket folk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.