Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 7911 ggr
Nilla
2008-08-01 00:02

" Månadens katt! "/ 0808

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Som Augusti månadskatt ser vi Panchito, en riktigt charmig herre i sina bästa år. Här får vi ta del av matte Louises charmerande beskrivning av sin katt...

Panchito

Panchito, kalenderpojke!

Vilken fantastisk rolig överraskning vi fick!!! Panchito kalenderpojke!!!

Precis som alla våra älskade katter så har också Panchito en alldeles egen plats i våra hjärtan, rotad för evigt. Ni vet ju säkert hur det är att t ex sitta på jobbet och bara längta hem till sina katter man tänker på dem och ler åt alla deras små egenheter. Nu har jag tänkt extra mycket på Panchito eftersom jag skulle försöka göra en liten presentation av en kille som inte ens varit utställd och därför är totalt okänd för de allra flesta.  

Panchito är en ung herre, fortfarande en tonåring, lite knasig, lite "never mind", lite oooops! gjorde jag det där?, lite "nördig" lite hunsad av flickorna och gör allt de säger till honom att göra …även om han egentligen inte vågar, väldigt lekfull och busig och vääääldigt kramig!

Han är helt enkelt en som får modershjärtat att banka lite extra…

 Panchito föds den 18 December 2006

MataHari blundar nu, spinner, ler och drömmer sig tillbaka till hans födelse med skräckblandad förtjusning där hon krystar o kämpar med denna klump J

- Hallå MataHari, vakna! sluta drömma,  nu måste du hjälpa till med skrivandet.

Panchito, SIA b Var, föddes i en kull om fyra kattungar den 18 december 2006 och han är MataHari's förstfödda son…och störstfödde J.

Mamma heter alltså MataHari av Karitzy, SIA h 21 Var och hans far är Crystabel JerseyBlues SIA a Var. En kull som gav lyckokryp efter hela ryggraden och en repris gjordes naturligtvis där Panchito's småsyskon föddes ett år senare.

Fly Pancho, Fly!

Panchito var en sådan kattunge man kunnat "sålt 30 ggr om". Men ju mer efterfrågad han blev ju mer svävade jag på målet, trots att jag egentligen bestämt att jag inte skulle behålla en varianthane just då utan vänta och se vad reprisen kunde ge.

Vinter gick och vår kom, Panchito växte och växte och växte och till slut så skulle han nog få flytta hemmifrån ändå.

Panchito var social, trevlig och charmade våra spekulanter…till en början, men under min långa betänketid så hade Panchito funnit en idol bland våra katter, gamla Alvin som visst är en förebild på många sätt.

Men Alvin lider brist på social charm gentemot främlingar och då spekulanterna radade upp sig under vår o sommar, så skrek Alvin;

"- Fly Pancho Fly och du blir hos oss för evigt!"… och Pancho flydde med Alvin in under soffan och bjöd gästerna på två klotrunda ögon i mörkret och blev förstås kvar hos oss för evigt.

Väl införstådd med att han genom flykt-tricket var för evigt tryggad i vårt hem så började han under hösten sakta ändra attityd mot gäster, han är ju nyfiken trots allt och vill egentligen vara bland de andra katterna och sola sig i smicker o kel. (dags för utställning kom jag just att tänka på). Alltså han springer inte folk tillmötes direkt men det blir bättre o bättre dag för dag.

Pancho växer

Panchito var en av de allra största ungar vi fått - och under hans första sommar så blev han också den allra fetaste, vid ett års ålder var han den absolut största OCH fetaste siames vi skådat med bihang som hamsterpåsar, ryggvalkar, hängmagar och tjurnacke.

Mycket lek och aktiviteter har gjort underverk sista månaderna och nu är han i fin form, njaeee kraftig benstomme möjligen.

 

**…och även Pancho blev fertil
**

Panchito har inte gjort någon kometkarriär som avelshane men en flickvän bjöd jag in i oktober förra året och trots att han ropade på mig hela tiden så bar hans svala intresse för ivrig söt balines-flicka frukt i en fin o frisk kull.

Panchito

Att han senare lyckades med en oooops-kull här hemma har väl ingen här på sajten missat.

Jag har frågat Panchito gång på gång hur detta gick till men han vill inte berätta. Vad Panchito vill mest av allt och hela tiden det är att få bekräftelse på vår kärlek, att jag kånkar på hans tunga kärlekshungrande kropp och viskar mjukt…

 - Min älskade Panchito, Panchullo, Pancholito och avrundar med hans favoritnamn- Palutten, ja då är det bara vi, Du och jag Palutten…en stund…. sen vill han ha bekräftelse igen och igen och igen…

  

Är det inte så att bakom varje stor, maffig, hane så döljer sig egentligen en liten "palutt" som vädjar till vårt modershjärta;

"-Bär mig Krama mig Älska mig-, bara mig och för alltid!"

Louise & MataHari

Tusen tack, Louise, för din fina och kärleksfulla beskrivning av Panchito! Jag visste att vi hade en riktig "smällkaramell" att vänta, när just du fick uppdraget att skriva om din månadskatt!

Jag har gjort mitt YTTERSTA för att kunna publicera Augusti månadskatt i tid. Min dator har havererat och är inlämnad på service och jag sitter…vid en kompis laptop UTAN bildbehandlingsprogram, i en lada i Herrljungas utmarker. Det börjar mörkna och myggen dras till dataskärmen och…mina bara ben.Dags att bege sig hemåt genom de mörka skogarna.

Därför är bilderna på Panchito inte av bästa kvalité, är jag rädd. Jag ber om ursäkt för detta, Louise. Men jag hann iaf få in katten!!!

Sommarhälsningar Nilla

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Annons:
SacredSouls
2008-08-01 14:43
#1

Nå virker det Skrattande Det var et bilde som var for stort som var synderen.

Gratulerer så mye Louise. Det var kjempekoselig å få lese historien om Panchito. Han er så herlig tjukk på det ene bildet KyssTungan ute

Line - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Denna kommentar har tagits bort.
paivi
2008-08-01 19:02
#3

Grattis!

Och jättetack för din roliga text :)

Caelitus
2008-08-01 20:45
#4

Gratulerer Glad.  Så koselig å lese om Panchito.

MijmuPix
2008-08-01 23:17
#5

Grattis! Panchito verkar vara en underbar herreman! Skrattande Pussa på honom från oss!

kalindas
2008-08-01 23:27
#6

Grattis!Skrattande

/Elisa

Annons:
Beige
2008-08-02 00:34
#7

Grattis Panchito!

Bry dig inte om vad din matte skriver om din storlek, män har pondus och inget annat Flört

Louise, alltid lika underhållande att läsa dina berättelser.

Denna kommentar har tagits bort.
Avions
2008-08-02 16:01
#9

Grattis och tack för en härlig läsning!Skrattande

HeidiK
2008-08-02 16:34
#10

Gratulerer Panchito som månedens katt! Cool

En knakende kjekk herremann Kyss

Canoodles
2008-08-02 18:29
#11

Grattis till "utmärkelsen"!!!!

En härlig katt med en härlig matte som vet hur hon ska skriva om våra fyrfota vänner!!!

ossilian
2008-08-02 21:14
#12

Grattis ståtlige Panchito!! Kyss

karitzy
2008-08-02 22:12
#13

Grattis ennu engang til kalenderpojken PanchitoKyss
Kommenterte på en reserve tråd, men den er borte.

Skjønner du har et godt kjøkken og at du nyter livetGladFlört

3xklem fra mormor

Karitzy(。❤‿❤。)

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
tuska
2008-08-05 09:19
#15

Jag känner hur GO "Palutten" är. Världens gossekatt det syns långa vägar.

ramithi
2008-08-06 00:27
#16

Gratulere så mye du er ikke tykk bare masse pondus som en viss Balder hos meg også sier. Du var aldeles herlig på det siste bilde der du ligger på rygg.

Himmeltinden
2008-08-07 01:50
#17

Grattis, en sjarmerende pusKyss

AFamosa
2008-08-07 08:42
#18

Hej och tack för alla snälla kommentarer!
"Palutt" hälsar också, mäkta stolt över den fina utmärkelsen även om han blir aningen generad över bilderna från "mops-stadiet" :o))
Nilla, du lyckades ju greja ihop det hela trots att du fick sitta där i ladan under myggors surr, vilken kämpe du är :o) Hoppas du får ordning på din egen dator. Själv har jag haft trassel men inte så mycket med min dator som med själva leverantören av adsl som för andra ggn på kort tid stängde av mitt bredband med motivering att vi skall flytta (!!!???) den 8 augusti och att de beräknade flyttning av adsl vara klart tills dess….jag vet fortfarande inte var eller varför vi skall flytta men nu har vi tydligen flyttat klart och allt verkar fungera igen. Kanske dags att byta leverantör innan dom hittar på något nytt tok :o)))

Louise

Nilla
2008-08-07 22:29
#19

Nu, Louise…har jag hämtat min dator på posten!!! Jag har spenderat flera timmar på, att sätta mig in i hur nya iFokus fungerar! Panchito ligger nu högst upp på startsidan, som han skulle gjort från början.

Jag har fixat till fotot och hoppas att du är nöjd med det. Flört

Nilla

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Liljekatten
2008-08-08 01:27
#20

En sån stilig kalenderpojk! Grattis!Glad

Annons:
annbe155
2008-08-12 19:00
#21

hej var bor den häe herren och är han fortfarande intresserad av damer

zeldtrix
2008-08-13 13:24
#22

Grattis till den härliga kalenderpojken Kyss

Qetesh
2008-08-25 03:26
#23

Jättegrattis!! SkrattandeOch vilken härlig pojke du har! Kyss

[lisme]
2008-08-26 19:48
#24

Gratulerer Louise! Jeg syntes Panchito var skjønn som liten gutt (var stadig innom hjemmesiden din for å se på ham og søsknene hans), men jammen er han flott som voksen kar også!

hannele44
2008-09-19 21:21
#25

Härlig berättelse-snyyyygg katt herre ;)

AFamosa
2008-09-20 12:17
#26

# Tack 25 och tack alla andra för trevliga kommentarer under Panchito's augustimånad. Nu blev jag allt lite förvånad - vi ville tacka för oss den sista augusti men fann inte trådenSkäms men nu har du ju grävt fram den åt mig :-))

Panchito hälsar till dig och alla er andra att han satte stor ära i att få vara kalenderpojke i Augusti Skrattande

/ matte Louise

Upp till toppen
Annons: