Månadens katt

"Månadens katt!"/ 0812

2008-12-01 00:03 #0 av: Nilla

Första gången jag träffade lille Kingston, var han 6 veckor gammal. Jag letade efter en röd/crememaskad hankatt och hade kikat runt på flera skandinaviska och europeiska uppfödares hemsidor ett bra tag. Men ibland och det måste vara ödet, så hittar man det man söker på närmare håll än man tror...

 

wallpaper_winter.jpg

 

K i n g s t o n  

CH S * Yahtzee´s Zeppelin SIA e 

-en presentation av världens bästa Kingis-Kahn!

696986pj40o281fq.gif 

 

Vad kan man säga om Kingston?

Kingston: "-Mjaou! Säg att jag är bäst i världen!"

Att han är en otroligt snäll katt, och en riktig kelgris?

"-Meh! Nu får du det att låta som att jag är en mes ju! Jag är en tvättäkta tjejtjusare! Skriv det!"

Att han är väldigt stilig och har en så pussvänlig, rosa nos?

"-Jamen det ser de väl på bilderna! Jag är ju den snyggaste killen väster om Texas!"

Att han kan vara en riktig retsticka och busar som en tok tills han i princip somnar på fläcken?

"-Jajamen! En riktig action-katt är jag, snabbare än blixten och coolare än alla superhjältar i hela världen!"

Att han gärna drabbas av hybris och anser sig själv vara världens medelpunkt som alla älskar, beundrar och vill umgås med?!

"-Ja! Precis så är det! Jag är världsbäst och får skriva autografer nästan jämt! Men du matte... vad betyder ´hybris´?"

Kingston 1.jpg

 

Om Kingston kan man säga mycket och Kingston själv är inte blygsam när det gäller att berätta om sig själv! Han har ett lika stort som underbart självförtroende och är en väldigt speciell ung man.

Kingston är framförallt en stor personlighet; alltid lika glad, snäll och gosig. Han snackar en hel del och allra mest pratar han när han tycker synd om sig själv (= inte får tillräckligt med uppmärksamhet!) eller när han snackar med sin stora kärlek Pixi.

Första gången jag träffade den lille bebisen Kingston var han 6 veckor gammal. Jag letade efter en röd/crememaskad hankatt och hade kikat runt på flera skandinaviska och europeiska uppfödares hemsidor ett bra tag. Men ibland; och det måste vara ödet, så hittar man det man söker på närmare håll än man tror! 

baby.jpg

I en kull hos Joanna, S*Yahtzee´s, föddes det den 2 april 2007 en kull efter den fantastiskt stilige amerikanske hanen CH Geishagoll Winter Wonderland, SIA c. En av de fyra bebbarna var en långbent, crememaskad knatte med illrosa näsa och en alldeles, alldeles särskild pillemarisk uppsyn, lille Kingston. Kingston hade redan som liten bebis ett särskilt "Kingstonskt" förtjust, nyfiket och exalterat ansiktsuttryck, och det har han fortfarande. Han är alltid lika glad och nyfiken i en strut!

Kingston_sensommar07.jpg

Kingston växte och blev en lååångbent tonåring med de snabbaste och största tassar man kan tänka sig, en stor och stilig kille! I november i fjol då Kingston var drygt 7 månader gammal fick Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate, och Pixi, IDP Shade of Jade Olga, kattungar med bara några dagars mellanrum, vår fjärde och femte kull.

Bamboo_Kingston[2.jpg

Kingston låg och sov och snarkade med alla tassarna i vädret i bolådan medan bebisarna kom till världen, och visade sig så småningom vara en hängiven barnvakt till de små!

"Onkel Kingston" tog sitt uppdrag som barnvakt på största allvar! Han tvättade och pussade bebisarna, "toalettade" dem titt som tätt och tyckte att de växte alldeles förfärligt långsamt!

"-Kom igen nu då! Väx!! Jag ska ju lära er mina bästa bus och trix!"

NannyKingston_kull4&5[1].jpg


När de små bebbarna blev lite äldre så dyrkade de sin onkel Kingston! De hängde och klängde på honom, sov tillsammans och åt tillsammans och dundrade fram som en hel hord elefanter allihop i vilda race kors och tvärs genom hela lägenheten! Kingston var antingen först i klungan som en entusiastisk härförare, eller så låg han sist; med andan i halsen och alldeles förtjust över de vilda jakterna!

När kattungarna flyttat hemifrån, så gick den unge Kingston och kärade ner sig i Pixi. Oh vilka serenader han sjöng för henne! Han trånade och kastade längtansfulla blickar. Han sprang det snabbaste han kunde och kastade sig våghalsigt hit och dit i klätterträden för att imponera på henne. Men Pixi är en fin fröken och blundade och tyckte att Kingston var jätteäcklig och töntig, en liten blek sill! Och en sån tänkte hon inte dejta!

Men skam den som ger sig! Kingston är en stor charmör ända ut i klospetsarna och inte ens den svala Pixi kunde till sist motstå hans pussar, buffanden och kärlekssånger. Det blev stor romans! 

KingstonPixi_sept08[1].jpg

De tu pussade varandra stup i kvarten, tvättade varandras öron och svansar, sov kind mot kind och trippade bredvid varandra när de spatserade runt här hemma.

Veckorna gick och jag tittade titt som tätt på Pixis spenar.... skulle de slå om till illrosa, var hon dräktig? Hoppas, hoppas! Men nix. Pixi var inte dräktig. 

Efter drygt 9-10 månader som fertil började Kingston bli lite väl jobbig med sitt macho-hojtande

"-Jag är bäst! Jag är bäst! Och snygg är jag också! Jag är den största tjejtjusaren i hela världen!"

Kingston 3.jpg

 

Han började även markera lite här och där. Så i början av oktober i år var det dags för Kingston att bli en glad kastrat. Det blev tyvärr inga bebisar efter honom och det är såklart väldigt tråkigt. 

Kingston har som kastrat blivit som barn på nytt. Ni anar inte vilket fullspäckat schema han har varje dag! 

"-Jajamen! Duracellkaninen - släng dig i väggen! För att hålla sig slank och vältrimmad måste man galoppera runt som ett jehu överallt. Man ska göra burn outs på varenda matta och i sängen, och bland leksakerna..."

"-Helt obegripligt att de ska ligga i en korg?! Nä sprid ut dem över hela lägenheten, ända in under badkaret! Jag pillar gärna lite på diverse grejer, som matte har sagt att man inte får pilla på".

Pixi är Kingstons stora kärlek och efter att ha busat som en tok så är det såå mysigt att åla sig ner bredvid Pixi och bli ompysslad, vattenkammad och pussad på! Då mår man som en prins och den långa nosen blir alldeles illrosa av förtjusning!

Kingston3_maj08[1].jpg

 

Kingston gillar att vara nära, nära och det bästa som finns är när han kan ligga högt upp på mattes bröstkorg, kind mot kind mot mig, och med ena tassen om min hals. 

"-Mera pussar! På näsan också! Och kinderna! Ååå vad mysigt, det här var ju precis vad jag behövde! Mjaooouu!"

 

.............

 

Allt det här och mera därtill kan man säga om Kingston. Han är en väldigt speciell personlighet och mattes käraste lille Kingis-Kahn!

Kingston2_maj08[1].jpg

 
"-Jaa, sån är jag. Världsbäst på allt och snäll och ödmjuk, och den snyggaste katten som finns i hela universum. Det är jag, Kingston, i ett nötskal! Tjingeling på er allesammans, nu ska jag spana in julpyntet!" 

Hälsningar Emma & Kingston

 

advcandl4_03.gif 

Tack, Emma, för din roliga och kärleksfulla beskrivning av Kingston! Jag tycker Kingston är en riktigt snygging och väl värd att bli vår adventsgosse. 

Kingston pryder vår startsida under hela december och det blir ett nöje att se hans nuna när man kikar in här.

Nilla

 

 

 

Anmäl
2008-12-01 00:23 #1 av: Beige

Grattis till månadens katt vackre macho Kingston Cool

Man blir glad av att läsa om katten med den stora personligheten och vacker att se på är han också Kyss

 

Anmäl
2008-12-01 00:32 #2 av: SallyB

Grattis till den vackre och personlige killen!

Anmäl
2008-12-01 00:38 #3 av: SacredSouls

Kyss Så herlig lesing.Jeg føler nesten at jeg kjenner han litt jeg nå og kan virkelig se for meg Kingston løpe race rundt i leiligheten.

Gratulerer så masse til loverboy Kingston som månedens katt og gratulerer masse til matte og oppdretter også.

Gi han en stor puss på nesen fra meg.

Anmäl
2008-12-01 00:53 #4 av: kalindas

Grattis till en vacker "månadens katt"!
Du skriver så bra om honom att jag nästan får lust att komma och knycka den stilige killen! Kyss

Anmäl
2008-12-01 00:57 #5 av: paivi

Oj Kingston, fina Kingston Kyss

Grattis till nomineringen!

Anmäl
2008-12-01 02:03 #6 av: hoffens

Det är något speciellt med creme och röda katter. En siames blev årets sista månadskatt. Hoppas att man nästa månad får se en SYS eller peterbald.

Anmäl
2008-12-01 06:19 #7 av: tuska

 

 För att vara Advent och julekatten så måste du vara någe alldeles extra, det har jag förstått på mattes beskrivning

            Grattis Kingston

Anmäl
2008-12-01 08:51 #8 av: Helenaf76

Grattis Emma och Kingston! Vilken underbar beskrivning av honom, han är verkligen något extra!

GRATTIS GRATTIS!

Anmäl
2008-12-01 08:53 #9 av: namsooks

Stort Grattis till er!

Anmäl
2008-12-01 10:38 #10 av: Felicula

En härlig beskrivning! Det är ju bara så jätesynd att han inte fick bli pappa en endaste gång och föra sina fina sidor vidare. Men jag hoppas att han får ett trevligt kastratliv och att han kan få bli Onkel till andra kattungar i huset.

Anmäl
2008-12-01 11:29 #11 av: Quetta

Grattis!
Han är en riktig snygging!

Anmäl
2008-12-01 12:06 #12 av: MijmuPix

Både jag och Kingston tackar för era snälla ord! Kingston hälsar att han är väldigt stolt över att få vara Månadens katt! Skrattande 

Anmäl
2008-12-01 13:17 #13 av: hecajon

Vilken härlig katt och berättelseGlad

Anmäl
2008-12-01 13:20 #14 av: [hakkapelitta]

Ojoj, nu måtte han vara odräglig där hemma som blivit  Månadens katt! Allrabästaste favorit-Kingston med pussmunnen!! Han har alltid en speciell plats i Cupcakes-familjen, Onkel Kingston Kyss

 

Anmäl
2008-12-02 12:19 #15 av: kattguld

Härlig katt och vilken rolig kärleksfull betraktelse över honom. Tack för den, jag ser honom riktigt för mig Kyss

Anmäl
2008-12-02 14:46 #16 av: HeidiK

Grattis til Kingston som månedens katt Skrattande

Han er en riktig snygging, Emma!

Anmäl
2008-12-02 18:35 #17 av: Liljekatten

Grattis Kingston! Jag håller med dej. Du är verkligen supersnygg! Kyss

Anmäl
2008-12-30 21:42 #18 av: MijmuPix

Kingston och jag tackar så mycket för att Kingston fick bli december månads katt Glad 

Gott Nytt År allesammans!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.