Om sajten & iFokus

Välkommen!

2010-01-20 17:50 #0 av: SacredSouls

Varmt välkommen till Siames iFokus - den självklara träffpunkten för oss som älskar katter av orientaliskt ursprung.

test2.jpg

Vi hoppas att du ska trivas i gänget och få nytta och nöje av ditt medlemskap. Titta gärna in en sväng varje dag, vi arbetar för att det alltid ska finnas något nytt att läsa. Vi diskuterar intressanta ämnen och delar stort och smått i vardagen med Kat IV-katten.

Här finns gott om goda råd och tonvis med stöd och medkänsla. Tillsammans bygger vi vidare på sajten och jobbar för att upprätthålla den feel good-anda som råder.

Välkommen!

Vid annonsering:

Då vi försöker hålla en god kvalité på våra annonser, vill vi att du som annonserar har fyllt i din personliga sida och att du undertecknar din annons med namn och kontaktinformation. Vidare ser vi gärna att du specificerar informationen i din annons. Annonser under "hane sökes/finnes" ska innehålla minst en bild på honan/hanen samt en länk till stamtavlan. Ange PRA-status och om hane sökes även vad du önskar av hanen. Vid omplaceringar vill vi också se en bild på katten samt lite om katten och vilken typ av hem som sökes.

Annonsörer som inte följer dessa regler kommer att få en vecka på sig att komplettera informationen, sedan tas inkompletta annonser bort.

Dessa regler finns dels för att sajten som helhet ska ge ett seriöst intryck, men framförallt för att öka chansen för dig som annonsör att finna det du söker. En väldigt kort notis under exempelvis "hankatt sökes" kan verka oseriöst, för uppfödare som håller hankatt, och chansen är större att du får svar om du preciserar din annons. Detsamma gäller vid annan annonsering exempelvis vid "kattunge köpes" eller "omplacering av katt". 

Inlägg i kategorin hobby:

Här visar du upp ditt pyssel eller tipsar om bra kattprylar. Skriv gärna ut kontaktinformation, om du exempelvis syr upp burinredning och myntamöss på beställning.

Det du annonserar om ska vara kattrelaterat och på hobbynivå. Vi förbehåller oss rätten att plocka bort annonser som inte passar på vårt forum. Detta för att undvika, att Siames iFokus blir ett annonsforum.

Är du osäker på om din annons passar på forumet? Behöver du hjälp att utforma annonsen/inlägget? Skicka ett privat meddelande till sajtvärd eller medarbetare - vi hjälper gärna till.

När du som ny medlem väljer användarnamn:

Ditt nickname bör inte vara stötande eller innehålla fula och opassande ord. Är din personliga profil ej aktiverad, kan vi inte heller kontakta dig och du beläggs då med skrivförbud direkt.

Café Siam.jpg

Café Siam - en diskussionskategori för dig som är aktiv medlem.

De flesta trådar på Siames iFokus kan läsas av alla, både medlemmar och icke inloggade. Men vi har även en sluten kategori som enbart är öppen för aktiva medlemmar, uppfödare i synnerhet.

Medlemskap söker du genom att skicka vår sajtvärd ett privat meddelande. Du bör ha en personlig presentation på din privata sida, där det framgår vem du är. Har du uppfödning, ska ditt stamnamn stå med i presentationen. På detta vis kan vi alla vara säkra på, att det blir en kategori där inga obehöriga slipper in. Det är alltså inte tillåtet att vara anonym på Café Siam.

Vi använder oss som vanligt av de publika ämneskategorierna då vi visar upp kattungar och diskuterar ämnen som inte är av känslig natur.

Generella skrivregler.

Som medlem på sajten godkänner du samtliga regler nedan.

Det är inte tillåtet att:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Innehåll:

Du godkänner att sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.

Tänk på att:

 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.
 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 • Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.
 • Det du skriver i sajterna på iFokus normalt kan ses av vem som helst som har tillgång till internet.

Mer information om iFokus och funktioner finner du under artikelkategorin "Om sajten & iFokus" samt under fliken "Lexikon".

siames.jpg

Anmäl
2010-01-20 20:12 #1 av: kalindas

Glad

Anmäl
2010-01-20 22:11 #2 av: Helenaf76

Glad

Anmäl
2010-03-16 17:37 #3 av: berthagenn

Glad

Anmäl
2010-07-05 13:02 #4 av: [Cisco-Fidel]

Glad

Anmäl
2010-10-31 12:20 #5 av: tabbis00

Glad

Anmäl
2011-02-22 20:46 #6 av: wilhelm

Varför funkar det inte att lägga in en länk?

Anmäl
2011-02-24 00:06 #7 av: SacredSouls

#6 Hvilken nettleser bruker du? Jeg bruker chrome og i den går det ikke,mens i internett explorer fungerer det helt fint.

I internett explorer så må du passe på å ta linjeskift etter du har lagt inn linken. Da skal det virke.

 

 

Anmäl
2011-02-26 10:55 #8 av: Nilla

Kör också Chrome och med denna webläsare kan jag inte arbeta med redigering på sajten alls. Funkar inte, att klistra in bilder eller infoga länkar. Då får det bli sega Explorer. Flört

Anmäl
2011-09-10 09:41 #9 av: silverbulletgarden Jimmy

Hej jag heter Jimmy Millius och min fru har blivit blockerad 2 gånger. En gång ofrivilligt, en gång av vilja men vi har ju samma hemsida

www.silverbulletgarden.com/index

Nu är det så att hon inte gillar forumet och vill inte vara här heller, men jag har inte gjort något fel eller brutit några regler. Katteriet är mitt och vi hade ett kämpigt år med skiljsmässa och jag låg på sjukhus, men nu vill jag behålla katterna och fortsätta driva det själv. Mina katter är mitt allt och jag kommer ta ett nytt stamnamn i mitt namn. Jag är ödmjuk, snäll, försiktig Monica har ett hett temperament och vill inte vara på forum mer

Jag tror jag inte får skriva inlägg? Kan du kolla? Vill gärna ha det här alias för det blir mitt stamnamn sen. MVH Jimmy

Anmäl
2011-09-10 10:55 #10 av: Nilla

#9 Jag har skickat dig ett privat PM.

Anmäl
2011-09-20 13:52 #11 av: Severus

Å vad skoj med en sida för Siamesälskare!!

Har en 7 månaders tös som heter Pocahontas. Just nu löper hon för fullt:/
INGEN undgår det, vare sig vi eller grannar som går förbi...

Anmäl
2011-09-20 13:57 #12 av: SacredSouls

#11 Hei og velkommen hit til oss.

Vi elsker bilder her så legg gjerne inn noen bilder av din lille Pocahontas Glad

 

Anmäl
2012-02-13 19:06 #13 av: bergbackens

SVARTHAKA. Vem har tips på svarthaka? har provat Fuciderm vet. men utan någon större framgång. Tacksam för tips!

Anmäl
2012-04-02 20:15 #14 av: SacredSouls

#13 Jeg har ikke sett denne før nå desverre. Det som fungerer supert mot svarthaka er å ta babyolje/ olivenolje på en bomulls dott. Gni godt (da ser man virkelig alle urenheter som de har på haka) bomulls dotten blir faktisk helt brun Förvånad

Gjør det innimellom så blir hakene kjempefine :)

 

Anmäl
2013-01-12 19:28 #15 av: Johlinn

Toppen; precis den informatin  jag - som relativt - "nyaktiv" medlem behövde!

TACK! Kyss

Anmäl
2014-01-06 20:37 #16 av: Felill

Jag vet inte om det här är rätt ställe att fråga på, men hur är man med i månadens katt? :)

Anmäl
2014-01-06 21:43 #17 av: kalindas

#16
Det väljer sajtvärdarna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.