Månadens katt

Månadens Katt!

2010-03-01 19:39 #0 av: Nilla

Som månadskatt för mars har vi den stora äran att presentera Kitty-en ljuvlig chokladtabbymaskad Siamesflicka från S*Nonimonos...

Kitty 8..jpg

S*Nonimonos Kitsune

blommor.gif

"En japansk mytologisk räv av kvinnokön som ger lycka." - det stämmer så bra för hon är min stora tröst med det vassaste uttryck.

Chokladtabby har alltid legat mig varmt om hjärtat. Bland de första siameser jag träffade, fanns det två mycket härliga speciella killar med just den färgen. Djäknens Scorpio "Skorpan", (som länge var den äldste herren hemma hos Mariann Karlsson (Timille) men som nu tyvärr har fått lämna jordelivet på ålderns höst) och den charmiga herren Lotus, CH&GIP S*Limericks Magical Mystery Tour, (som bor hos Iann och KG Tinbäck, S*Concinnus).
Så när Kitty föddes och jag såg att hon skulle bli chokladtabby så vart hon på en gång lite speciell för mig. Sen att hon var en av de trevligaste kattungar jag någonsin haft, gjorde det inte lättare att besluta mig för om hon skulle få stanna eller inte.

Kitty 2..jpg

Kitty föddes i en kull med systrar - två Siameser och en Oriental. Detta var mamma Isas, S*Nonimonos Inspiration OSH n24, första kull. Pappa är min italienska import Manne, SC Mandrake d'Oltremare OSH b22. Denna kull kändes som en riktig Nonimonoskull. Nästan alla mina avelslinjer finns i dessa ungar. Allt mitt jobb, all min strävan...

Kitty 4..jpg

En av mina första honor var S*Jackpott's Believe it or not OSH f. Till henne köpte jag in min första hane; SW´06 EC & EP Marilljos Super Stripe Strix JW,DSM, en underbar bruntabbymaskad siames och som ni kan se av alla titlar i namnet var han verkligen en av mina trotjänare runt i Norden på utställningar under en längre tid.

De fick en son; EC S*Nonimonos Thunder Underground JW, en mycket fint brunspottad oriental som flyttade hem till min vän Maria Öhlin S*Moramyrans. Han fick senare träffa en hona som jag köpte utav Eiwor Andersson GIP San-T-Ree Pretty Woman JW. Hon var en dröm avelsmässigt för mig - härliga linjer som jag ville skulle ge mig många orientaler, men så gick det så fel så fel.

"Penny" fick tyvärr snittas och fick efter några dagar en reaktion på all suturtråd - allt sprack upp och hon var väldigt nära döden under 10 oroliga dagar. Hon hade tre underbara ungar som jag handmatade under några dagar innan jag hittade en skogismamma som utan knussel hyste in dem. När Penny kommit på benen igen så fick hon tillbaka sin mjölk och gapade efter sina barn så de fick flytta hem igen till världens bästa mamma. I denna kull föddes Isa. Hon var den enda honan och det var inget tal om att hon inte skulle stanna.

Kitty 1.jpg

Så när Kitty och hennes systrar föddes var jag spänd av förväntan över vad dessa år av kombinationer skulle ge mig, och resultatet tog mig med storm. Mina drömmars katt var född - den mest sötaste orientalflicka med det vackraste huvud och de största öron jag någonsin haft. S*Nonimonos Kaminari "Nari" hade nästan allt jag ville ha på en oriental - spottarna kunde ha varit bättre - och självklart skulle hon stanna. Och att spara två systrar, Kitty och Nari, kändes dumt, men jag hade lite svårt att släppa Kitty ur tanken och hon vart kvar bara längre och längre.

Kitty 6..jpg

Tack och lov för det! För när vi drabbades av total olycka här hemma och förlorade mina drömmars katt Nari och vår trogne hund Max så var jag så tacksam att Kitty fortfarande var hos mig. Hon har hjälpt mig genom många stunder av sorg och är alltid den goaste av siameser med det grymmaste uttrycket som kan mysa som ingen annan.

dsc_0287.jpg

Hon har en mycket vänlig själ och en mycket stark tro på sig själv, hon stressar aldrig och lyssnar på allt vi säger till henne. Hon fattar allt väldigt fort och är inte den katten man behöver säga NEJ och lyfta ner från bordet tusen gånger fast utan resultat - nej hon fattar direkt och lyder troget. Hon är alltid glad och nyfiken - men aldrig jobbigt påträngande som sin mor. Hon ser ut som en stroppig siames men det finns inga divalater i denna tjej, det kan man sakna ibland kanske men jag är för det glad då hennes mor ger mig mer än nog av sånt.

Kitty 5..jpg

Kitty har otroligt vackert huvud - men öronen kunde ju ha varit större, gonfärgen kunde vara mörkare - men den grymma looken hon har kan ingen gnälla på. Hon ser precis så grym ut som jag vill att Siameser/Orientaler ska göra. När man tittar på dem så vet man inte om de är fly förbannade, men de bara kurrar och är som mjuka gosedjur i ens händer.

Hon börjar bli stora damen nu min Kitty och hon och jag diskuterar vilken kavaljer som kan vara den bästa att få föra mina drömmars linjekombination vidare. Än har vi inte kommit fram till svaret men jag hoppas vi hittar en fin kille under året.

Kitty 7..jpg

Jag tackar å det ödmjukaste att jag fick fira min födelsedag (1 mars) med att få min katt som månadens katt, lite kul då jag inte tror att Nilla visste om det.
/Lina

blommor.gif

Tack för de ljuvliga bilderna på Kitty och för din fina berättelse om henne. Jag är galen i tabby och föll som en fura för Kitty när jag var inne på din hemsida och snokade. Jag bara älskar den översta närbilden på din sovande flicka.

Ett fyrfaldigt leve för Lina. Hon leve -HURRA HURRA HURRA HURRA!

Lussekatter & tomtenissar. Nilla

 

Anmäl
2010-03-01 19:49 #1 av: kattguld

Stort DUBBELGRATTIS till både Line och Grymma Tjejen!

Anmäl
2010-03-01 20:05 #2 av: Juliette-

Grattis på födelsedagen och Grattis till en mycket vacker månadens katt

Anmäl
2010-03-01 20:27 #3 av: kalindas

Grattis!Glad

Anmäl
2010-03-01 20:27 #4 av: Lejonhjarta

Grattis, både till en mkt vacker tjej å på din födelsedag.Skrattande

Anmäl
2010-03-01 21:32 #5 av: MalinL

Grattis till födelsedagen och till månadens katt. hon är jättevacker!

Anmäl
2010-03-01 22:05 #6 av: Blatabby

Grattis Lina! Både till födelsedag och månadens katt. Jag är en sällsynt besökare på utställning numera. Men av det jag sett av dina katter så tror jag att du har de allra vackraste av kat4 katter. Och jag är så imponerad av hur genomtänkt ditt arbete med katterna verkar vara. Lycka till i fortsättningen. Och än en gång - Grattis!

Anmäl
2010-03-01 22:18 #7 av: Helenaf76

Grattis på födelsedagen och till månadens katt! Hon är underbar, Kitty!!Kyss

Anmäl
2010-03-01 22:44 #8 av: Avenacattery

Grattis grattis!

Vet hur trist det var nær du tragiskt førlorade Nari och ær vældigt glad før att Kitty blev hemma hos er. En Nonimonos katt ær en djup kærlek, jag vet....

Lycka till med allt!

Anmäl
2010-03-01 22:51 #9 av: namsooks

Grattis till er båda!

Hoppas man får träffa henne på någon utställning någon gång.

Anmäl
2010-03-01 22:57 #10 av: Beige

Det är mycket känslor bakom denna vackra tjej.

Grattis Kitty och Lina till månadens katt och ett extra Grattis på födelsedagen!

Anmäl
2010-03-01 23:00 #11 av: alltidsiames

Grattis och tack för en trevlig berättelse!

Anmäl
2010-03-01 23:30 #12 av: timille

Grattis Lina! En sådan tur att du behöll Kitty! Jag hoppas du hittar en riktigt snygg kille till henne. Tack för de fina orden om Skorpan, tårarna rinner lite när jag läser, saknar honom väldigt mycket. En tröst är de båda små Manne-döttrarna: S*Nonimonos Kinoko No Yama (Hedvig) och Timille Sense and Sensibility (Ester). De har verkligen funnit varandra och har jättekul tillsammans.

Vi ses snart (SK:s utställning)!

Anmäl
2010-03-01 23:56 #13 av: Missannas

Grattis! Hon är så fin din Kitty Glad

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2010-03-02 00:14 #14 av: Fielie

Grattis, jättefin tjej Glad

Anmäl
2010-03-02 09:06 #15 av: Siameshona

Grattis. Vilken jättefin tjej!

Anmäl
2010-03-02 10:15 #16 av: SunnaLiv

Grattis! verkligen bara så vacker<3

Anmäl
2010-03-02 10:31 #17 av: Nonimonos

Tack så enormt för era fina ord. Och en stor kram till dig mariann, skorpan var en underbar katt som nog finns i mångas minne.

#6 tack så enormt för dina ord om min uppfödning.

Nu är det dags för personalmöte på jobbet. Hej

Anmäl
2010-03-02 10:37 #18 av: [hakkapelitta]

Fullblodiga och minst lika underbara, knasiga och tokiga lillasyster gratulerar härifrån med matte som också hon vill passa på att säga vilken underbar ära det är att få förvalta de här ärliga härliga Nonimonos-katterna!

Kitty är en ljuvlig tjej, som liten snurrade hon sig till en liten kurrande boll i famnen på min sambo som nästan ville ta med henne hem - det är ett bra betyg!

Puss och kram på er alla där i Leksand, snart ses vi hoppas jag :)))

Anmäl
2010-03-02 11:25 #19 av: MijmuPix

Grattis fina Kitty till Månadens Katt! Glad Grattis en dag i efterskott till matte också!

Anmäl
2010-03-02 21:59 #20 av: Avions

Grattis!Skrattande

Anmäl
2010-03-03 12:58 #21 av: SacredSouls

Nydelig jente Kyss Så spesiell din Kitty må være for deg.Gratulerer som månedens katt og hipp hurra på din bursdag Lina.

Lykke til med å finne en flott kavaler til henne.

 

Anmäl
2010-03-03 22:14 #22 av: Felicula

Hej

Jag blir varmt berörd av din berättelse. Jag har hittills haft mycket problem med att få kattungar hemma och väntar och hoppas på att det ska rätta till sig. När jag läser din berättelse känner jag förtröstan, man ska inte ge upp även om det kommer motgångar. Jag skrev mycket för jag tycker att man ska vara öppen om både det goda och det onda och det är härligt att höra dig berätta om båda sidorna av kattägarlivet också. Jag tycker att det goda överväger i din berättelse. Lotus känner jag till genom Ianns härliga kattblogg, och har även träffat honom. Har själv en choklad oriental och det är en underbar färg, det håller jag med om. Jag önskar dig all lycka framöver! Även grattis på födelsedagen i efterskott!

Anmäl
2010-03-04 15:38 #23 av: tuska

 Grattis till både dej och Kitty.

Hoppas vi syns snart, jag har nå fint här som du borde se.

Anmäl
2010-03-04 17:29 #24 av: Millimina

Grattis Lina! Kitty tjejen är för underbar... Pussa lillebror, han finns i mina tankar...

Anmäl
2010-03-05 13:10 #25 av: Nonimonos

Jag pussar på lillebror varje dag och visst kan ge honom en från dig.

Anmäl
2010-03-05 14:36 #26 av: annelore

Stort grattis! Vilken superfin tjej Kyss

Anmäl
2010-03-06 18:15 #27 av: Rithwa

Grattis till månadens skönhet........

Anmäl
2010-03-06 20:49 #28 av: kitte

Grattis till månadens katt, och till alla dina andra jättefina katter!Kyss

Anmäl
2010-03-09 14:43 #29 av: [lisme]

Gratulerer med mars-katten! Hun er nydelig Kyss

Anmäl
2010-03-10 18:06 #30 av: Ninja

Men så fin man kan vara då! Kyss

Anmäl
2010-03-11 12:04 #31 av: Nonimonos

Nu laddar vi för utställning på lördag, öron ska fixas och allt ska packas. Hoppas på en trevlig dag med många bekanta och obekanta ansikten.

Anmäl
2010-03-14 00:39 #32 av: Nonimonos

Nu är vi hemma från igen efter en dag på utställning i Stockholm. Det vart en bra dag. Kitty vart nominerad utav Martti, hon hade tre andra honor mot sig. Bra jobbat tycker jag. Bis vart det inte - men det var helt i sin ordning - bäst katt ska vinna och det var en brunmaskad siames som bor hos S*Tammees.

Det gick bra för Kittys yngre syskon också. Två kullsystrar efter Manne och min "Ticksy" gick mot varandra i nomineringen och där vann Kinoko No Yama OSH b som sen fick möta sin halvsyster i panelen och vann. Himla kul för Mariann som hade sina båda klass 12 honor i panelen och himla kul för mig & Manne som är pappa till dom båda.

Sen måste jag säga att det var mycket kul att få se Selma i verkliga livet. Vi har sett henne på bild här på forumet tror jag men jag kommer inte ihåg vilket profilnamn du har som äger henne, och inte har jag katalogen här heller..
Så fin tjej som verkligen förtjänade ett Best in show med så hård konkurrans.
Hon är en bruntabbymaskad siames iallafall med min Ozzy som.....mormors far.... tror jag det blir - och det kunde jag verkligen se så jag antar att jag var lite påverkad utav det. Fast nu när jag tänker efter så har faktiskt den söta Labolinaskatten hon mötte i panelen också Ozzy som mormorsfar.... lustigt... men hon har fått mer av sina andra släktingar.

Stort grattis till alla vinnare iallafall och ett extra till "Vippelina" (som jag kallar henne) .... till hennes DSM. Hon heter egentligen CH /SP SW'08 SW'09 FIN*Mummeli Vippelinha Funny BAL f.. hoppas jag fick alla titlar rätt nu.

Ja jag vet att jag skulle ha haft katalogen och verkligen rapporterat på ett bättre sätt.... Men det är säkert någon annan som är bättre på det än mig som kan rycka in ;-)

Nu ska jag fira med ett glas vin och ett stort tack till alla ni som ställer mina Nonimonoskatter, det värmer så.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.