Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 15787 ggr
SacredSouls
1/31/11, 10:27 PM

Månadens Katt-2011-02

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En vidunderlig creme masket skjønnhet pryder forsiden vår i Februar.

0886.jpg

2083309szg5kkb3xl.jpg

I juni 2010 föddes en ljuvlig kull med fem siamesflickor i Visby på Gotland. Mamma Zenobia skulle flytta till sin nya matte Jennie efter kullen var det tänkt. Men en vattenskada i det väntande "kattungerummet" satte stopp för planerna att själv njuta av dessa bebisar. Istället spenderades sommaren framför datorn, där det ideligen dök upp rapporter och bilder på underverken från deras helt fantastiska fostermamma Jennie! En av honkattungarna, som är blåsköldpaddmaskad, såg nästan solid blåmaskad ut i ansiktet. Caroline hade uttryckt intresse för en blåmaskad eller lilamaskad hona. Solid skulle det vara, absolut inte padda eller så… Inte för att jag riktigt trodde att hon då kunde tänka sig en blåsköldpaddmaskad, men man kan ju skicka bilder i alla fall :-) Döm om min förvåning när det kom ett mail tillbaka: "Kanske inte blåpadda. Men den rödmaskade systern, är hon tingad`?" Senare blev den rödmaskade visst crememaskad… och i september satte hon sina tassar på fastlandsmark för första gången." Joanna Dickinsson, S*Yahtzee´s Simeser.

"- Blåpaddan var jättefin, men den creme färgade tjejen, är hon ledig? frågade jag uppfödaren Joanna Dickinson, S*Yahtzee´s Siameser över telefonen."

"- Hon kan vara bokad, men låt mig kolla upp det, svarade hon."

Så börjar historien om hur vår kära lilla Ezther kom in i våra liv. Från början var det egentligen inte alls meningen att vi skulle ha någon creme färgad siames. Jag var ju på jakt efter något blått eller lila…

Och som så ofta blir det inte alltid som man har tänkt sig i kattvärlden…

Så när Joanna mailade mig bilder på kullen och den blåpadda hon tänkte jag kanske skulle vara intresserad av, var det någon annan som stal mitt hjärta. I första sekund som jag öppnade bilden på Ezther sa det (som det välkända uttrycket!) KLICK och jag visste att den lilla tjejen var menad att flytta hem hit och dela sitt liv med oss.

Det-sa-klick!.jpg

"Det sa bara Klick!"

2083.jpg

S*Yahtzee´s Ya Campeona - Ezther började sitt liv som gotlänning och såg dagens ljus 2010-06-22. Mamma heter S*Yahtzee´s Zenobia SIA j och pappa heter (N) Caelitus Déjà-Vu SIA d.

Ezthers fostermamma Jennie berättar;

Ezther är uppvuxen på natursköna Gotland med sin mamma Zenobia, 4 kullsystrar och kastraten Thilo. Ezther hade något av det lilla extra som kattunge, hon var den kattungen som skiljde sig från de andra. Denna lilla krabat var våghalsig och var först ur bolådan, först med att bryta sig ur hagen och helt outtröttlig. Hur jag (Jennie) än fotograferade var lilla Ezther så gott som alltid i blickfånget, en riktig linslus.

Untitled.jpg

"Ezther med mamma Zenobia som liten."

2083.jpg

När det var dags att ta emot vår lilla tjej tog jag och Joanna bilen till Nynäshamn för att möta upp Jennie (fostermatte) på terminalen så att hon kunde överlämna vår efterlängtade Ezther. Visst var jag spänd på att få se denna lilla tös som jag bara hade sett på bilder hittills. Skulle det fortfarande kännas rätt och skulle hon motsvara mina förväntningar?

En snabb titt i transportboxen… Jag drog en djup suck och kände det där välplacerade klicket igen… Hon var helt enkelt - underbar!

Vi åkte hemåt och väl hemma fick hon bo i vårt sovrum första dygnet. Det var mycket nytt att vänja sig vid här - en massa små tvåfotingar och en massa olika sorters fyrfotingar, men efter bara några dagar var det inga som helst problem. Snabbt kom hon in i vår flock och fann den självklara plats som hade väntat på henne.

F.jpg

"Första natten med gänget"

2083.jpg

Hon är vår stora gosetös - speciellt min makes. Första gången han såg bilder på henne tittade han konstigt på mig och frågade om vi verkligen skulle ha "en sån där vingmutter?". Det tog väl Ezther uppskattningsvis max 1 dag efter sin ankomst till oss innan hon hade omvänt och charmat honom. Sedan dess går maken omkring med henne tryckt mot bröstet varje dag och utbrister "Hon är min lilla kicka - så söööt!" (!). Ja, ja… man ska väl inte säga vad var det jag sa…

168.JPG

"Jag är mer tiger än ni tror!"

2083.jpg

En av bästisarna heter Enzo - S*Viska´s Gizmo - vår kastrathane som förgyller tillvaron för oss och våra honor. Honom kan man jaga snabbt och tufft. Ezther är den av våra honor som kan ge stora bamsingen Enzo en riktig match. Trots sin graciösa och skira utstrålning har hon skinn på näsan och säger aldrig nej till en tuff och hård brottningsmatch eller kapplöpning upp och ner för trapporna så att mattorna yr. Att sen få krypa ihop tillsammans och ta en tupplur ihop - det är himmelriket!

Ezther-och-Enzo.jpg

"Ezther och Enzo har mysstund"

2083.jpg

Den andra bästisen heter Reiki - vår blandrashund. Till honom går hon gärna, stryker sig mot och gosar in sig i pälsen. Reiki ser måttligt road ut, ligger med stirrande blick och stel kropp och lider. Efter några minuter med detta fasansfulla kurrande monster tryckandes mot sig brukar Reiki drypa av med en morrning. Ezther bryr sig föga och vandrar kurrandes vidare till någon annan spekulant som hon kan glädja med lite kurr och kärlek. Denna favoritsysselsättning att gosa, gosa och gosa tar sig också lite speciella uttryck på natten. Då sover hon gärna på (!) mitt ansikte fullt kurrandes hela tiden och när barnen kommer hem på eftermiddagarna kan man gärna befinna sig klättrandes på de hela tiden. Närkontakt är härligt!

Reiki-och-Ezther.jpg

"Ezther och Reiki"

2083.jpg

Ezther är inte mycket för konflikter. Hon vill att här ska råda lugn och ro och fred på jorden. Å andra sidan, vem vill inte det… Men så ser det ju inte alltid ut här i världen… Och bor man i en stor flock med många barn och andra djur händer det att konflikter dyker upp. När jag någon gång ryter på mina barn (typ 1 gång om året! J), kommer Ezther springande och ska rent fysiskt tysta mig. I julas hoppade hon upp och hängde sig i mina axlar och gav mig en "kyss" på munnen när jag hade en liten uppgörelse med barnen. När vi har varit tvungna att ge de andra katterna medicin/klippa klor etc, och de protesterar högljutt, kommer Ezther springande/klättrandes för att försöka avstyra det som händer. Fred skall råda - till vilket pris som helst!

0885.jpg

"Spanandes på världen"

2083.jpg

I vår ska vi försöka ta oss iväg på några utställningar. Det ska bli spännande att se hur det går för vår lilla fröken. Sist vi var på utställning satt hon på min axel, tittade sig nyfiket omkring och spann förnöjsamt hela tiden.

081.JPG

"Smäcker och Lady-like"

2083.jpg

027.JPG

043.JPG

2083.jpg

Å till sommaren väntar kärleken… Det ser vi verkligen fram emot!

Tack för att vår underbara Ezther fick bli månadens katt i februari. Hon förgyller verkligen våra liv och gläder oss med sin närvaro. Tack Joanna för att vi fick köpa din lilla "creme de la creme"!

Hälsningar

Caroline Appeltofft och S*Yahtzee´s Ya Campeona (Ezther)

S*Heleneborg´s Siameser

www.heleneborgs.com

1473519s7bloi1re9.jpg

Tusen takk for at vi får låne Ezther denne måneden Caroline.Hun er en stor skjønnhet og vi ønsker dere lykke til på utstilling denne våren og med aller første kullet hennes.

Klem fra Line og Nilla

Line - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Annons:
Lejdet
2/1/11, 12:14 AM
#1

Grattis! Vilken oerhört elegant och aristokratisk dam! Kyss

[lisme]
2/1/11, 12:49 AM
#2

Gratulerer som månedens katt, Ezter! Du er nydelig Kyss

kalindas
2/1/11, 1:01 AM
#3

Otroligt vacker katt! Kyss

/Elisa

Lejonhjarta
2/1/11, 1:34 AM
#4

Så vacker och WOW vilka blå ögon hon har. Me like!!Kyss

Rikku2010
2/1/11, 2:05 AM
#5

Kyss

Fielie
2/1/11, 6:39 AM
#6

Grattis till månadens katt, jättesötKyss

Annons:
GunillaSverkersson
2/1/11, 8:31 AM
#7

Grattis  en riktig skönhetGlad

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

Siameshona
2/1/11, 9:26 AM
#8

Grattis. Hon är bedårande- din lilla "fredsduva"Kyss

alltidsiames
2/1/11, 9:26 AM
#9

Hon har ett oförglömligt ansikte, grattis till skönheten!

MijmuPix
2/1/11, 11:19 AM
#10

Grattis till månadens katt Ezther! Glad
Onkel Kingston hälsar så mycket till sin superfina systerdotter! Ezther och Kingston är otroligt lika varandra! (Men numera är Kingston liiiite tjockare än han var som yngling Tungan ute)

carinbrack
2/1/11, 12:45 PM
#11

Oj, det där var nog en av de vackraste katter jag nånsin sett! Kärlek i sommar sa du. Hm….

[nollottan]
2/1/11, 1:12 PM
#12

otroligt vacker!Kyss

AmandaWvW
2/1/11, 1:15 PM
#13

Oooh! Snygg katt!

Följ mitt katteri på honungskattens.blogspot.com.

Annons:
Lillatassen
2/1/11, 3:00 PM
#14

Grattis snygging!! Glad

MalinL
2/1/11, 4:22 PM
#15

Verkligen en vacker katt! Kyss

Missannas
2/1/11, 5:17 PM
#16

Elegant och mycket vacker, grattis!

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

4barnsmor
2/1/11, 5:43 PM
#17

Vad ni är snälla allihop - 1000 tack! Ezther och vi tackar för alla fina ord! Ja, hon är verkigen något speciellt, vår lilla tös.  Kyss

#10 Ja, det är verkligen lika - Kingston dock lite manligare, precis som det ska vara…

#11 Jäpp! Förhoppningsvis (om allt går vägen!) blir det parning med snygg och spännande herre till sommaren. Håll utkik på hemsidan!

Zeona
2/1/11, 9:50 PM
#18

Grattis till Ezther!
Och vilken stor tjej det blivit av henmne nu!Kyss
Påminner en hel del om mamma Zebbi!

Många hälsningar från oss Glad

SunnaLiv
2/2/11, 12:53 AM
#19

Helt underbar vacker katt! ja som bara ÄLSKAR cream!!!!!

Liljekatten
2/2/11, 1:44 PM
#20

Åh, så vacker och elegant hon är! Grattis Ezther! Glad

Annons:
Nilla
2/2/11, 7:09 PM
#21

Hon är OTROLIGT vacker! En riktig skönhet och väl värd att uppmärksammas som månadskatt! Jättekul! Grattis! Glad

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Rithwa
2/2/11, 7:22 PM
#22

Grattis till en vacker tjej

marysiam
2/2/11, 7:50 PM
#23

vilken vacker tjej!!!!Kyss Grattis

Helenaf76
2/5/11, 11:22 AM
#24

Grattis! <3 Vilken tjej!!! Vilken utstrålning!! Wow!! <3 <3 <3

Beige
2/8/11, 10:28 PM
#25

Vingmutter Skrattande 

Jag förstår att din man föll som en fura för vackra Ezther, Grattis till månadens katt!

Trevligt att få läsa om henne och lycka till med de planerade kattungarna :)

kattguld
2/12/11, 5:59 PM
#26

Nej men OJ så vacker tjej!!!Kyss

Stort Grattis till den vackra februarikatten!

yahtzeecats
2/18/11, 12:46 PM
#27

Vi är så stolta över vackra Ezther och så lyckliga att hon fått komma till sin perfekta familj där hon mår som en prinsessa Kyss

Annons:
Nilla
2/28/11, 8:22 PM
#28

Tack Ezther för din ljuvliga uppenbarelse under hela februari. En sann fröjd för ögat. Kyss

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

4barnsmor
3/6/11, 11:40 AM
#29

Ezther och vi tackar för alla fina ord och att hon fick bli månadens katt i februari.

Önskar er alla en härlig kattvår med mycket gos och sol att ligga och värma sig i!  Glad

Upp till toppen
Annons: