Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 11458 ggr
MissMaven
7/1/14, 12:22 AM

Månadens katt

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I juli månad har vi nöjet att presentera en tjusig lilamaskad balinesherre för er. Här kommer en liten saga om Ziggy, eller S*Vildbackens Ziggy Stardust som han heter i stamtavlan!

S* Vildbackens Ziggy Stardust

Juli månad kom med stormsteg och sommaren likaså, och Ziggy blev självklart super stolt när han fick frågan om han ville vara Juli katt på siames i fokus. Han brukar ju trots allt lusläsa sidan tillsammans med mig, antingen sittandes bredvid eller liggandes i knät.

Jag är en djurälskande matte och har alltid haft kärlek till maskade katter. Tyvärr föll inte burman mig i smaken, då jag tyckte att det var en alldeles för lugn katt. Jag ville ha någon att prata och umgås med, inte någon som sov hela dagarna. Jag var under en period inneboende hos en tjej som hade två orientaler och då visste jag att rasen var rätt för mig. När jag sedan googlar runt på olika orientaliska raser och balines dök upp, blev jag direkt helt såld! Men det tog några år innan jag hade möjlighet att köpa mig en egen, men det var ju bara bra då fick jag tid på mig att titta på och följa de olika uppfödarnas hemsidor.

Så en dag i början av Maj 2010, hämtade jag Ziggy strax utanför Alingsås hos Malin och S*Vildbackens. 

Ziggy som liten

Han var så lugn söt och snäll hela vägen hem till Lund. Väl hemma i huset i Lund (som jag bodde då) skulle Ziggy även lära känna min 9 veckors Jack Russell tik, Ellie.

Lika stora!

Ziggy var väldigt blyg i början, men det dröjde inte länge innan han och Ellie rensade runt tillsammans eller låg som två korvar ihop.

Ziggy och Ellie

Ziggys uppfödare Malin frågade om jag kunde tänka mig att ställa ut honom, då han var en väldigt fin katt. Jag var inte så mycket för utställningar, men vet att det är viktigt för uppfödaren och kunde tänka mig att ställa upp på det. Ack så fel jag hade! 

"Det är väl inte något fel på att vara mammagris!?"

Hemma är Ziggy den största mesiga mammagris du kan hitta, men på utställning var han avslappnad och fullkomligt ääääälskade uppmärksamheten, vilket ju är väldigt kul. Ziggy blev BIS på sin första utställning och vi var hooked. Alla pratade om att han var en sådan fin balines hane och jag fick massor av beröm för min fina katt (hur stolt blir man inte då?) att jag bestämde mig för att avvakta med att kastrera honom, som var min plan från början, då jag köpte honom som ren sällskapskatt. 

Stolt matte!

Sedan dess har vi rest runt på en massa olika utställningar runt om i Sverige och utomlands, och äntligen den 15/6-2014 blev han Supreme Champion. Både han och jag är ju så stolta att vi kan spricka. 🙂

Ziggy tycker mest om att ligga bredvid mig i soffan och mysa, just nu har han tyvärr inte mycket tid över då han måste gå och ropa efter tjejerna hela tiden. Han älskar att ligga på rygg i knät och bli kliad på magen, så när klosaxen kommer fram blir han heeeelt extas av lycka då han förknippar den starkt med att bli kliad på magen. Han är inte speciellt busig, snarare beter han sig som en kung hemma då han strosar runt med sin underbara plymsvans. 

Han har ett otroligt tålamod och är förmodligen den snällaste katt jag träffat, han har aldrig försökt göra illa mig och finner sig i princip allt. 

När vi åker på utställningar och bor på hotell kan du inte hitta en lyckligare katt än Ziggy, att få ha sin matte alldeles för sig själv och sova på hennes arm hela natten, och sedan få en massa uppmärksamhet hela dagen.

"Utomhus? Nja, jag njuter inne istället!"

Han tycker inte så mycket om att vara utomhus, hatar sele, är kräsen i maten, men om det är något som får hans sinnen att vakna är det grillad eller kokt kyckling. Ziggy har hunnit bli pappa till nio barn och vi hoppas på att han ska få någon till innan han ska få bli lycklig kastrat.

Stilig herre!

Tack vare siames i fokus har både jag och Ziggy fått många vänner genom åren. Jag fullkomligt älskar och avgudar denna katt och hoppas att han har många år kvar att ge mig.

 *   *   *

Tusen tack Malin och Ziggy för er varma berättelse. ❤️Vi önskar er många fina år till tillsammans och vi hoppas att det anländer några till fina mini-Ziggys snart! 🐱

/Jelena

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Annons:
kalindas
7/1/14, 1:21 AM
#1

Grattis!
En skönhet! 😍

/Elisa

alltidsiames
7/1/14, 7:37 AM
#2

Grattis Ziggy och båda Malinarna!

lynxlo
7/1/14, 7:53 AM
#3

Grattis pampiga Ziggy! Vilken cool katt, det är så härligt när de vet sitt värde! ❤️

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

amandahurtigh
7/1/14, 2:13 PM
#4

Grattis ZIGGY och Malin :-):-)

Amanda Hurtigh
SE*Aconcagua's Orientaliskt Lång- & Korthår.
aconcaguas.se
amanda@aconcaguas.se

kitte
7/1/14, 8:29 PM
#5

Grattis Ziggy och Malin!🌺 Han är verkligen fin, och det är så härligt när dom blir sådana där mammagrisar 🙂

GunillaSverkersson
7/1/14, 10:12 PM
#6

Grattis till dig och Ziggy, 😍

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

Annons:
Missannas
7/2/14, 1:36 PM
#7

Här kommer ett sent grattis från en Sajtvärd som inte lyckats logga in sedan i helgen efter uppdateringen av sajten! 

STORT grattis Ziggy, Malin och Malin! 🌺 Det var på tiden att Ziggy fick äran. Vi väntar på att få hjälp med bild-buggen så att Ziggy snart ska få pryda sajtens framsida, som det är tänkt.

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Lejdet
7/3/14, 7:48 PM
#8

Älskade gosiga Ziggymannen! Har haft förmånen att få ha honom boende hos mig i flera omgångar och jag älskar denna katt nästan lika mycket som mina egna ❤️

Jag har både hans son och sonson i min ägo och de är lika vackra och underbara som pappa!

Beige
7/6/14, 7:22 PM
#9

Grattis snygg-Ziggy!
Först Supreme Champion och nu Månadens Katt 🏆

Zakira
7/10/14, 10:08 PM
#10

Grattis stiliga Ziggy-mannen, och Malin förstås ❤️

tuska
7/11/14, 2:11 PM
#11

 Grattis !  En så mjuk och fin kisse det ser ut att vara.

Carlitos
7/11/14, 9:28 PM
#12

Grattis!!

Mezzoluces
7/22/14, 6:49 PM
#13

Det verkar som att Ziggy ska bli pappa i början av september :)

Uppfödare av Balines och siames www.mezzoluces.n.nu

Annons:
kalindas
7/22/14, 7:01 PM
#14

Kul! 🙂

/Elisa

johannaandersen
7/22/14, 8:38 PM
#15

Åh, bilden på Ziggy och Ellie när de sover tillsammans! 😍❤️ så söta!!

Missannas
7/26/14, 2:16 PM
#16

#13 Så roligt! Då hoppas vi på fina och friska små Ziggy-bebisar :)

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Basse 2004
7/26/14, 2:25 PM
#17

Grattis till månadens katt och grattis till framtida bebisar :-)

cillaroten
7/30/14, 5:02 PM
#18

Määäähh!!! Det var ju jag som skrev ovanstående kommentar!

Basse får lära sig att logga ut…. 🙂

lynxlo
8/1/14, 12:05 AM
#19

Nu tackar vi stilige Ziggy för den här månaden, och håller tummarna för att det dyker upp mini ziggy:sar här på sajten framöver! Keep up the good work snygging! 🌺

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

Upp till toppen
Annons: