Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 16908 ggr
Nilla
2013-01-31 09:49

Månadens katt!

"Mitt första riktiga minne jag har av Gucci var på väg hem från uppfödaren för drygt 15 år sedan. Mamma hade tagit med mig på en överraskningsresa som slutade hos en siamesuppfödare där vi hämtade hem en blåmaskad, liten siamesflicka som hon hade tingat utan att jag hade en aning. Jag var självklart den lyckligaste tjejen i världen där just då..."

Nu satt jag där i bilen och tittade på den lilla katten jag hade i famnen. Hon möter min blick

.

- Mamma. Jag tror det är något fel på katten.

- Dumheter!

- Jo… Hon ser konstig ut.

Vi stannade till och mamma tittade på henne. Mycket riktigt, hon såg konstig ut. Mamma ringer till uppfödaren när vi kommer hem och det slutar med att vi får tillbaka nån tusing av det hon kostat. Hon var nämligen extremt ballögd. Jaja, självklart var ju priset skitsamma och klart vi inte ville byta bort denna defekta katt (vi var förälskade) men att få tillbaka en tusing sådär är ju nice.

Det visade sig ganska fort att det inte bara var ögonen som bidrog till Guccis charmiga utseende, utan även tänderna. Hörntänderna på kattaskrället var enorma redan som liten. Och de har definitivt inte blivit mindre med åren.

Hemma väntade hennes nya bästis hansiamesen Simba. Han var så klart skitförbannad ett par dagar men sedan blev han och Gucci de allra bästaste vännerna. Det var några nätter jag förtvivlat vaknade upp av att de hade vilt, sexuellt umgänge tillsammans jämte mig i sängen (Simba var kastrerad sedan många år) men för det mesta höll de sig på en vänskaplig nivå.

Åren gick och det blev dags för mig att lämna Skåne och mina älskade två katter för att flytta in i studentkorridor på 18 kvm i Göteborg. De bodde ju fantastiskt bra tillsammans hemma i mina föräldrars stora hus, men jag hade hemskt dåligt samvete för detta. Och ett par år efter att jag hade flyttat ringde pappa till mig och berättade att han hittat Simba död. Gucci hade legat jämte honom och kurrat. Jag var otröstlig och det visade sig att jag inte var den enda som mådde väldigt dåligt…

Det har alltid varit jag som varit den mest kattokiga i familjen och när inte jag bodde hemma ville inte mina föräldrar skaffa någon ny katt som sällskap (Gucci började ju nu dessutom komma upp i åldern). De är mer hundmänniskor och till råga på allt hatar Gucci deras hund. När jag var nere och hälsade på familjen såg jag att hon gått upp massa, var lat, slö och väldigt ledsen. Jag ville ta med henne till Göteborg, men bodde fortfarande i korridor. Mamma var väl inte heller så pepp på att bli av med Gucci - det är ju hennes goskatt med.

Hösten 2009 träffade jag min sambo Dan och jag flyttade in till honom samma vinter. I januari åkte mina föräldrar iväg på en resa och vi skulle vara kattvakt. Då “kidnappade” vi Guccifettot och plockade med henne upp till oss istället. Mamma vart först upprörd men förstod snabbt att kissen skulle ha det bättre hos oss.

På våren köpte vi Iggy. Iggy avgudade Gucci från första sekund och ja, kärleken var besvarad (fast det kanske tog någon dag). Det tog inte lång tid förrän Gucci började bli sitt gamla jag igen och de blev bättre vänner än vad hon och Simba någonsin varit.

Midsommarfirande i stugan. Gucci har aldrig varit vackrare.

Första gången vi skulle till veterinären med bägge kissarna var jag nervös. Veterinären plockade först upp Iggy och under tiden hon undersöktes började jag med alla bortförklaringar till Guccis utseende.

- Hon är ballögd…

- Hennes tänder är enorma…

- Hon är så tjock, men hon har varit deprimerad…

- Hon mår mycket bättre nu..

.

Jag trodde alltså jag skulle få en utskällning av veterinären. Hon plockade upp Gucci, tittade på henne och började gråtskratta.

- HUR SER DU UT!!?! Fick hon ur sig.

Men, men. Hon mådde bra.

Hon brukar glömma tungan ute.

Det bästa Gucci vet är att bli snurrad fort, fort, runt i en stol. Mamma blev alltid arg när jag gjorde det på den gamla goda tiden.

- Hon ser ju tillräckligt knäpp ut redan, förstör henne inte mer!! Lät det.

Och att åka ut till vår stuga i skogen gillar hon med. Där brukar Dan, jag, Iggy och Gucci ta långa skogspromenader och hänga och dricka en massa vin vid sjön på kvällen.

Gucci är den snällaste och den mest omtänksamma katt du kan tänka dig. När hon först fick flytta in till mig och Dan skyddade hon mig från honom när vi blev för “högljudda”. Då kunde hon komma fram och bita honom lätt. Det var innan hon lärde känna honom och den skeptiska perioden till Dan är över sedan länge. Nu ska hon, tillsammans med Iggy, ligga på hans rygg allt som oftast när han sover. Han kan inte förstå varför han har ont i ryggen så ofta när han stiger upp på morgonen. Det kan jag berätta. Det är för att hon väger ett halvt ton.

När vi varit tvungna att duscha katterna (exempelvis när Gucci råkade kaskadspy över Iggy i kattsängen) bryr hon sig inte om att hon själv blir blöt. Iggy däremot är hysterisk men det enda Gucci gör är att försöka rädda Iggy från vattnets jävliga strålar. Vi har även skaffat ett nytt tillskott i familjen i form av en sphynx. Han måste duschas desto oftare och även då ska Gucci komma in och rädda honom, fast han inte ens är särskilt upprörd av vattnet. Ja, även när jag och Dan duschar vill hon ibland rädda oss.

Hon är även först fram att trösta när man är ledsen.

Gucci charmar de flesta och vi skriver ofta om henne och de andra kissarna i vår matblogg Kaffekokarkokboken. Hösten 2011 fick jag och Dan ge ut en humorbok/matbok i samma namn som grundade sig på recepten från boken. Två mycket populära figurer som dyker upp på många ställen i boken är så klart Gucci och Iggy (Zappa fanns inte på den tiden). De är så populära att jag och Dan bestämde oss för att tillverka en kattograf-stämpel. Vi målade deras små tassar, gjorde tassavtryck och sedan en stämpel av detta tryck.

På så sätt kan även kissarna signera boken! Och det är inte mer än rätt, de är med på många ställen. Iggy är till och med omslagskatt. Gucci tog vi en massa bilder med på först (hon är lite mer medgörlig när vi ska ta bilder än vad Iggy är) men bilderna på henne blev alldeles för fula. Hon passade sig inte som omslagskatt så därför blev det till slut Iggy. Här är ett par bilder från en photoshoot för lite bilder i boken:

Det är många som skriver till oss och vill ha boken signerade. Dock inte av mig och Dan helst, utan av katterna.

Jag jobbar även som ballongkonstnär och även på min blogg Ballongkatten.se får Gucci vara med och posera.

Jag kan sitta här och prata på hur länge som helst om allas vår favorittjockis. Hon är ett praktexempel på uttrycket att “det är insidan som räknas”. Och på tal om insida har hon den värsta andedräkten du kan tänka dig.

Kram och tack från Katja!

Dan, Iggy, Zappa och självklart Gucci Katt hälsar så hjärtligast.

Tack för att vi får låna Gucci som månadens katt för februari. Jag föll som en fura för denna charmiga fröken. Hoppas få se mer av henne här inne på sajten fram igenom.

Ett är i alla fall säkert - jag misstänker att Gucci kommer ha en god chans i Siames iFokus Årets Katt 2013, för här ser vi en katt med en personlighet som heter duga. // Nilla

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Missannas
2013-01-31 12:48
#3

Grattis Gucci med familj! Skrattande Det var på tiden att hon fick bli vår månadskatt. Både Gucci och berättelsen om henne är fullproppad av charm!

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

kalindas
2013-02-01 13:35
#4

Grattis! Gucci är bara för härlig med sitt personliga och charmiga utseende. Kyss

/Elisa

cillaroten
2013-02-01 14:05
#5

UNDERBAR berättelse!!! Jag ler med mungiporna uppe i hårfästet Flört

Grattis till månadens katt och det ska myyyycket till om du inte ska få min röst i december

berthagenn
2013-02-01 14:06
#6

Grattis!!!! Gucci är så jäkla coolish! Cool

Annons:
Siameshona
2013-02-01 14:59
#7

Grattis fräcka tjejen som månadens katt! Härlig läsning om en kramgod tjej.

[S*Cupcakes]
2013-02-01 15:41
#8

Härlig läsning!

Lillatassen
2013-02-01 15:55
#9

Underbar katt och klart värdig att vara månadens katt - helt underbar historia, sitter bara och ler åt texten och bilderna.. Så charmigt!! GRATTIS :)

Rithwa
2013-02-01 16:26
#10

Underbar läsning och en härlig histora jättegrattis till att få vara februari katt

carinbrack
2013-02-01 16:55
#11

Gucci är den fulaste finaste kissen jag vet! Heja!

MijmuPix
2013-02-01 17:17
#12

Underbar katt, foton och berättelse! Skrattande Gucci är en STOR skönhet!

amandahurtigh
2013-02-01 18:53
#13

Grattis månadens katt som måste vara bland det charmigaste ever!!!Kyss

Amanda Hurtigh
SE*Aconcagua's Orientaliskt Lång- & Korthår.
aconcaguas.se
amanda@aconcaguas.se

Annons:
SpattFia
2013-02-01 19:02
#14

Men jisses så söt! Kyss

Nilla
2013-02-01 19:27
#15

#13 Jag håller med! Kyss

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Garmabias
2013-02-01 19:41
#16

Grattis Gucci du är en riktig pärlaGlad

NoOrilux
2013-02-01 21:31
#17

Blir rent forelsket i slik en morsom katt, gratulerer Gucci Kyss

alltidsiames
2013-02-01 21:41
#18

Vilka sköna personligheter :). Grattis!

GunillaSverkersson
2013-02-01 21:48
#19

Grattis Gucci, en fin månadens katt och så sant personligheten och insidan är viktigast.Glad

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

siamlove
2013-02-01 22:55
#20

Gucci er verkeligen essensen av siamesen:Mycket av allt!!!!

Hon er så jette GULLIG!Hon er så unik!!!Kyss

Annons:
SacredSouls
2013-02-01 22:59
#21

Kyss Helt utrolig herlig. Jeg elsker kontrasten mellom det super feminine bildet hvor du holder henne og ser ned.Superfeminin-Gucci Skrattande

Stort grattis som månedens katt.

Line - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Fante
2013-02-01 23:37
#22

Stort GRATTIS Gucci till att du fick bli månadens katt Glad

Nebel
2013-02-02 00:08
#23

Gucci i solbrillor-respect ;)!!! Kan inte annat än låta henne få dela min lillis Mojos stående epitet; lyckokatt! Måste ju vara den finaste & festligaste februari-flickan någonsin?! Grattis Gucci med familj till utmärkelsen (och till oss som får njuta av bilderna & berättelsen)!!!

Lejonhjarta
2013-02-02 10:02
#24

Sicken utstrålning hon har. Kyss Å sicka härliga tandsebissingar. Skrattande

Liljekatten
2013-02-02 12:48
#25

Åh, jag sitter här och skrattar för mig själv när jag läser detta. Vilken superhärlig relation ni verkar ha! Underbara Gucci som är så vacker på sitt egna sätt. Kyss Vår första siames (min dotters egentligen) är också så vindögd och osiamesisk, men ändå högt älskad. Det ÄR insidan som räknas!

Grattis till Månadens Katt!

ramithi
2013-02-02 17:05
#26

Gratulerer så mye som månedens katt Gucci. Du har sjarm. Du har også ei lang hjørentann slik som ei hos meg også har.

MalinL
2013-02-02 18:05
#27

Grattis så mycket till månadens katt Katja och Gucci! Skrattande

Annons:
Fielie
2013-02-02 21:08
#28

grattis,vilken härlig katt

Carlitos
2013-02-03 19:15
#29

Grattis! Vilken härlig tjej!! Kyss

Gerro
2013-02-04 07:43
#30

Grattis!
Guud hon är allt för charmig Kyss


Katja Wulff
2013-02-04 11:55
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

TACK så jättemycket för alla fina kommentarer om vår Gucci. Det är jätteroligt att hon fick bli månadens katt här och vi är mycket stolta. :)

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Boppan
2013-02-04 15:49
#32

Vilket charmtroll!! Underbar :)

Skrattar när jag läser inlägget för min ena oriental har också utstickande tänder, är lite tjock och ÄLSKAR att bli snurrad på stol eller kudde på golvet haha. Även att bli gungad i sin åkbur.

Nilla
2013-02-07 15:40
#33

#31 

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Helenaf76
2013-02-08 13:18
#34

Grattis!!! Underbar läsning och en underbar kisse <3

Annons:
[lisme]
2013-02-09 12:27
#35

Gratulerer som februarkatten!

grandma
2013-02-13 11:55
#36

Man kan ju bara gratulera  till Månadens katt och till den vindtyriga, otroligt charmiga Gucci skickar jag tusen.

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

Hightops
2013-02-13 15:10
#37

Grattis Gucci! Underhållande & roligt att få läsa om en sån personlighet

Katja Wulff
2013-02-13 19:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#38

Tack än en gång! Ni är så snälla. :)

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Nilla
2013-02-13 19:42
#39

Finner inga ord för denna charmiga katt. Snälla, dränk oss med bilder.

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Katja Wulff
2013-02-13 22:11
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#40

Visst kan jag bjuda på fler bilder. Vi har hur många som helst!

Här är ett foto från när vi skulle fota omslaget (med en katt på baksidan) till boken. Gucci fick dessvärre inte detta jobbet som sagt.

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#41

(såhär blev resultatet istället)

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Annons:
Katja Wulff
2013-02-13 22:15
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

Kan ni nudda er näsa med tungan? Gucci kan.

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:22
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#43

#42 … samtidigt som hon balanserar en lussekatt på huvudet dessutom.

Här tittar Gucci och Iggy på… Gucci! Klippet kan ni se här. http://www.youtube.com/watch?v=aYIQyTMBqqM

När vi ändå är inne på videoklipp kan vi avslöja att Gucci var faktiskt med förra veckan (i typ två sekunder) i Sveriges tråkigaste program, nämligen Sveriges roligaste klipp! Jag hittar inte vilket klipp det var men det var något nr hon var trött. Då kan man göra såhär med henne: http://www.youtube.com/watch?v=XORWfMKfhZQ

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Nebel
2013-02-13 22:26
#44

Gohöna, inte vem som helst som t.om. kan bära upp en lussebulle ;)

Katja Wulff
2013-02-13 22:26
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

Det är ju egentligen en matblogg vi har men det är ju så tråkigt att blogga bara om mat. Katter är så mycket roligare och därför får de vara med i de flesta inläggen! Här är från ett inlägg vi gjorde som hette "Allt blir bättre med bacon?" Detta "receptet" är på kattsvans. 

http://kaffekokarkokboken.blogg.se/2011/march/allt-blir-battre-med-bacon.html

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#46

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#47

Hipster-kis.

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:33
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#48

Snart blir det förhoppningsvis liiiite varmare så vi kan åka ut till stugan igen!

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Annons:
Katja Wulff
2013-02-13 22:35
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#49

Här är ett knasigt recept vi gjorde efter semesterresan till Egypten - kamelquesadillas. Självklart var Gucci modell även här.

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Katja Wulff
2013-02-13 22:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#50

Ännu en stugbild på solkatterna! Sista bilden för ikväll - nu ska vi kolla film! :)

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Nebel
2013-02-13 23:27
#51

#47 & 49, härligt att få sig ett gott skratt såhär på kvällskvisten ;)!

kalindas
2013-02-14 08:42
#52

/Elisa

grandma
2013-02-14 10:37
#53

Vilken underbar liten kattfamilj ni verkar vara.  Massor av  till gucci & company

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

berthagenn
2013-02-14 12:21
#54

Ha ha ha, denna tråd är bara för goshig! Gucci rules!

Katja Wulff
2013-02-14 13:45
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#55

Här är en liten bild (från dag 1 med henne) på en liten Gucci. Tanden kan anas där redan då. Tyvärr hittar jag ingen bättre.

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Annons:
berthagenn
2013-02-15 08:47
#56

❤️

Nilla
2013-02-19 09:38
#57

❤️

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Missannas
2013-03-01 04:47
#58

Tack igen Gucci och Katja för presentationen och alla härliga bonusbilder på Gucci af Kolakatt 😃Vi ser fram emot att få se mer av Gucci här på sajten!

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Katja Wulff
2013-03-01 11:48
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#59

Tack så mycket för den här månaden! 

Kramar Gucci & Katja

Du hittar massa fina bilder på Iggy Katt och Gucci Katt i min knasiga matblogg http://kaffekokarkokboken.blogg.se. Det finns även ett gäng i min ballongblogg http://ballongkatten.se. Kom in och säg hej!

Jessicahagstrom94
2013-03-01 14:53
#60

Tycker inte hon ser konstig ut förutom tanden? :)

Grattis, underbar katt!

Snäckbönan
2013-03-01 14:57
#61

sabeltandad siames!!!

tack, så fin!

grandma
2013-03-01 17:29
#62

Puss till Gucci❤️

   "   Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen. "

                           // Nalle Puh// 

Annons:
Upp till toppen
Annons: